https://www.heiper.nl/tip-8-automatiseer-de-inhoudsopgave-in-word/n172c29
088 434 737 0 ondersteuning@heiper.nl Klantportaal
 
Heiper ICT

Mocht u als Word gebruiker al werken met index/ inhoudsopgave, dan zult u ongetwijfeld beamen dat u niet meer zonder kan! Het is erg eenvoudig, doeltreffend en tijdbesparend!

Het gebruiken van inhoudsopgave binnen Word is eerlijk gezegd geen echte Office 365 tip, maar een functie die al erg lang bestaat. Toch weten we dat een hoop gebruikers deze functie nog niet kennen! Het toepassen van een automatische inhoudsopgave hangt samen met het toepassen van “koppen“ binnen Word. Ga daarom nooit hoofdstukken handmatig in formaat vergroten, onderstrepen of “vet maken”, maar gebruik altijd “koppen”. Voor hoofdstukken kop 1, voor subkoppen gebruik je kop2 (enzovoort). Een andere stijl geven aan je kop? Wijzig dit dan in de betreffende kop (en niet op het woord/ de zin zelf!). Een bijkomend voordeel is dat hiermee hoofdstukken automatisch (wanneer nodig) afgebroken worden of op een nieuwe pagina beginnen.

Nu alle onderdelen voorzien zijn van een juiste stijl (standaard, een titel of een kop) is het heel eenvoudig om een inhoudsopgave te creëren. Ga naar “Verwijzingen”, kies “Inhoudsopgave” en maak je keus in gewenste stijl… klaar! Netjes uitgelijnd, juiste pagina nummer en juiste benaming (die van de koptekst). Wanneer je (later) de opgave moet actualiseren is het slechts een kwestie van een rechtermuisklik op de inhoudsopgave om vervolgens op “Bijwerken” te klikken. De titel van het document niet in de opgave? Gebruik dan de stijl titel in plaats van een koptekst!

Wilt u meer info over automatiseren van inhoudsopgave of andere handige Office 365 features? Kom dan naar onze kennissessie over Office 365. Liever direct hulp van een van onze Microsoft specialisten? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!

Ondersteuningsteam Ondersteuning (op afstand)

Om uw computer op afstand over te nemen om werkzaamheden uit te voeren, is het noodzakelijk om Teamviewer*software te downloaden en te starten. Klik hiervoor op de onderstaande knop. Het bestand moet u vervolgens uitvoeren/installeren. Vervolgens Teamviewer opstarten en het ID dat in uw scherm verschijnt doorgeven aan een medewerker van ons ondersteuningsteam.

Support software downloadenSupport software downloaden

*TeamViewer is een programma dat ons ondersteuningsteam gebruikt om een verbinding te kunnen maken met uw computer.