https://www.heiper.nl/tip-6-gebruik-bookings-als-planningssysteem/n170c29
088 434 737 0 ondersteuning@heiper.nl Klantportaal
 
Heiper ICT
Microsoft Bookings is een online en mobiele app voor bedrijven die services aan klanten op basis van afspraak bieden. Voorbeelden hiervan zijn kappers, tandartsen, hoveniers, juridische ondernemingen en consultants.
 
Bookings heeft drie hoofdonderdelen:
  • Een reserveringspagina waarmee je klanten afspraken kunnen plannen met beschikbare werknemers. Je kunt deze pagina op Facebook tonen of op je eigen website.
  • Webpagina's waar bedrijfseigenaren hun klant voorkeuren kunnen bijhouden, werknemers kunnen plannen, diensten en prijzen opgeven, openingstijden instellen en de schema's voor personeel vastleggen.
  • Een mobiele bedrijfsgerichte app waar bedrijfseigenaren al hun reserveringen kunnen zien, klantenlijsten en contactgegevens kunnen weergegeven en handmatige reserveringen kunnen maken.
Bookings is standaard ingeschakeld voor gebruikers die beschikken over de Office 365 Business Premium, Office Enterprise E3 en E5 abonnementen.
Let op, op E3 en E5 is de functie standaard uitgeschakeld. Deze dient ingeschakeld te worden door een Beheerder.
 
Zoals voor alle Office 365-apps geldt, Bookings is een tegel in het startprogramma voor apps. Klik op de tegel om de app te starten.
De eerste keer dat je de app opent zie je de startpagina, met een navigatiebalk links en drie prominente tegels die je helpen bij het instellen en waarmee nieuwe functies worden geïntroduceerd.
 
Klaar om aan de slag te gaan? Bekijk de volgende video om te zien hoe je Bookings instelt.
 
Wilt u meer weten over Bookings als planningssysteem? Kom dan naar onze kennissessie over processen automatiseren en ontdek wat er allemaal mogelijk is met Bookings!
 
Toch liever hulp van een de Microsoft specialisten van Heiper ICT? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder!
Ondersteuningsteam Ondersteuning (op afstand)

Om uw computer op afstand over te nemen om werkzaamheden uit te voeren, is het noodzakelijk om Teamviewer*software te downloaden en te starten. Klik hiervoor op de onderstaande knop. Het bestand moet u vervolgens uitvoeren/installeren. Vervolgens Teamviewer opstarten en het ID dat in uw scherm verschijnt doorgeven aan een medewerker van ons ondersteuningsteam.

Support software downloadenSupport software downloaden

*TeamViewer is een programma dat ons ondersteuningsteam gebruikt om een verbinding te kunnen maken met uw computer.