https://www.heiper.nl/facebook-en-persoonsgegevens/n151c29
088 434 737 0 ondersteuning@heiper.nl Klantportaal
 
Heiper ICT

Verzoek inzage persoonsgegevens bij Facebook

Naar aanleiding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die vanaf 25 mei 2018 ingaat in heel Europa, waren wij erg benieuwd hoe dit bij andere bedrijven een rol speelt. Daarom hebben wij een verzoek inzage persoonsgegevens ingediend bij Facebook.

Hieruit kwamen drie (grappige/ leuke/ schokkende/ ?) zaken naar voren die van toepassing zijn voor het bedrijfsleven:

  1. Onder het mom van “Beveiliging” houdt Facebook bij vanaf waar er allemaal ingelogd is op jou Facebook account. Op deze manier kunnen ze zien waar en wanneer je op bepaalde locaties bent geweest. Ook wanneer je aan het werk bent.
  2. Alle contactpersonen die op de smartphone aanwezig zijn geweest, zijn gedownload door Facebook. Dit betekent dat ook alle zakelijke contactpersonen in handen zijn van Facebook. Ook van mensen waarmee je niet op Facebook bevriend bent!
  3. Facebook geeft een lijst met bedrijven waaraan jou persoonsgegevens verkocht zijn. Dit betekent dus dat deze bedrijven mijn zakelijke contactpersonen ook in handen hebben!

Zelf inzage krijgen in de persoonsgegevens die Facebook van jou heeft? Dat is mogelijk, Je kunt je gegevens al volgt downloaden:

  • Klik op “het pijltje naar beneden” rechts bovenaan een willekeurige Facebook-pagina en selecteer Instellingen.
  • Klik op “Je Facebook-gegevens” en klik achter “Je gegevens downloaden” op “Bekijken”.
  • Klik op “Archief downloaden” en voer je wachtwoord in.
  • Je archief zal worden opgebouwd en je krijgt bericht van Facebook wanneer jou archief klaar staat als download. Let wel op! Dit archief bevat persoonsgegevens! Pas dus goed op waar je het opslaat en met wie je dit archief deelt ;-)

Zelf al toegekomen aan het vraagstuk AVG? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Ondersteuningsteam Ondersteuning (op afstand)

Om uw computer op afstand over te nemen om werkzaamheden uit te voeren, is het noodzakelijk om Teamviewer*software te downloaden en te starten. Klik hiervoor op de onderstaande knop. Het bestand moet u vervolgens uitvoeren/installeren. Vervolgens Teamviewer opstarten en het ID dat in uw scherm verschijnt doorgeven aan een medewerker van ons ondersteuningsteam.

Support software downloadenSupport software downloaden

*TeamViewer is een programma dat ons ondersteuningsteam gebruikt om een verbinding te kunnen maken met uw computer.