https://www.heiper.nl/actueel/kennissessies/ict-en-veiligheid/tips-ict-en-veiligheid
088 434 737 0 ondersteuning@heiper.nl Klantportaal
 

Tips ICT & Veiligheid

Hieronder geven we de komende tijd tips over ICT en Veiligheid.

Tip #01: Zorg ervoor dat je met enige regelmaat je wachtwoorden wisselt!
Tip #02: Gebruik altijd een eigen unieke gebruikersnaam!
Tip #03: Gebruik altijd unieke wachtwoorden!
Tip #04: Gebruik een Password Manager!
Tip #05: Pas overal MFA toe!


Tip #01: Zorg ervoor dat je met enige regelmaat je wachtwoorden wisselt!

Het klinkt misschien als een inkoppertje, maar het is belangrijk. De meeste hacks zijn geen ingewikkelde algoritmes die door cybercriminelen uitgevoerd worden, maar slechts een simpele login doordat het wachtwoord eenvoudig achterhaald is.

Wil je weten of je wachtwoord gelekt is? Je kunt dit opzoeken via de website https://haveibeenpwned.com/


Tip #02: Gebruik altijd een eigen unieke gebruikersnaam!

Het gebruiken van gedeelde gebruikersnamen en wachtwoorden binnen een organisatie komt regelmatig voor, maar brengt een verhoogd risico met zich mee bijvoorbeeld bij in- en uitdiensttreding van medewerkers.
Daarom is de aanbeveling om altijd unieke gebruikersnamen en wachtwoorden binnen de organisatie te gebruiken!

Tip #03: Gebruik altijd unieke wachtwoorden!

Het kan verleidelijk zijn om voor al je accounts en apps eenzelfde wachtwoord te gebruiken zodat je het wachtwoord eenvoudig kunt onthouden. Het is echter verstandiger om voor ieder account een uniek wachtwoord te hanteren. Mocht er dan een keer een wachtwoord lekken of gestolen worden dan kunnen de hackers niet direct bij al je accounts en blijft de schade beperkt!


Tip #04: Gebruik een Password Manager!

We adviseren om voor elke website of applicatie een uniek en sterk wachtwoord te maken en dit wachtwoord regelmatig aan te passen. Het aantal wachtwoorden dat je moet onthouden loopt hiermee al snel op en voor je het weet zijn dit er tientallen (als het er al geen honderden zijn). Een handig hulpmiddel voor het maken, onthouden en gebruiken van wachtwoorden is een Password Manager. Hiermee kun je gemakkelijk unieke en sterke wachtwoorden maken, gebruiken en onthouden. Voorbeelden van Password mMnagers zijn Dashlane, 1Password en Keepass.


Tip #05: Pas overal MFA toe!

Multifactor Authenticatie (MFA) staat voor tweestapsverificatie. Met MFA heb je voor het inloggen niet alleen een gebruikersnaam en wachtwoord nodig, maar moet je de inlog ook altijd bevestigen met een code die je bijvoorbeeld via je mobiel of tablet ontvangt. Hierdoor is deze manier van inloggen veiliger!
 


Meer weten?

Wil je meer informatie en tips over ICT en Veiligheid? Meld je dan aan voor een van onze kennissessies over ICT en Veiligheid. Of lees onze blogs!

Ondersteuningsteam Ondersteuning (op afstand)

Om uw computer op afstand over te nemen om werkzaamheden uit te voeren, is het noodzakelijk om Teamviewer*software te downloaden en te starten. Klik hiervoor op de onderstaande knop. Het bestand moet u vervolgens uitvoeren/installeren. Vervolgens Teamviewer opstarten en het ID dat in uw scherm verschijnt doorgeven aan een medewerker van ons ondersteuningsteam.

Support software downloadenSupport software downloaden

*TeamViewer is een programma dat ons ondersteuningsteam gebruikt om een verbinding te kunnen maken met uw computer.